En bogholder er en god investering

En bogholder er en god investering

6. januar 2021 Slået fra Af Michael

Der findes mange virksomhedsejere, der har en helt skæv holdning til deres regnskab. De vil gerne ”klare det selv” og undgå en dyr omkostning for firmaet i form af en bogholder eller en revisor. Det sjove er at mange af de, der gerne vil ”klare det selv”, selv ender med at bruge mange timer på deres regnskab – og det er jo også penge, der bliver brugt.
Man skal ikke tænke på en bogholder som en ren og skær udgift. Man skal derimod tænke det som en investering til virksomheden. Når du bruger penge på en bogholder, kan du også selv bruge tiden på det, du faktisk er god til. Det er jo ikke sikkert, du har startet en virksomhed, fordi du elsker regnskab. Det kan være, du elsker digital markedsføring, og det er faktisk dét, du gerne vil bruge din tid på?

En bogholder er derfor også en investering i din egen tid.

Der kommer færre fejl
Det kan være en dyr fornøjelse at have fejl i regnskabet. Dette kan både være i henhold til de timer, der skal afsættes til igen forfra at gennemgå hele regnskabet, men også i henhold til de økonomiske konsekvenser, det kan have. Du har måske før prøvet at skulle betale tilbage til skat? Når man er virksomhedsejer, kan det virkelig blive en dyr fornøjelse! Færre fejl er noget, du kan betale dig ud af – og så giver det desuden færre bekymringer!

Det giver et bedre økonomisk overblik
Uanset hvor gammel eller ung din forretning er, så er det fuldkommen nødvendigt, at du har det rette økonomiske overblik, og at alt er indberettet og dokumenteret. Mange virksomhedsejere har det svært ved at sætte en grænse for sig selv, når det kommer til økonomi. De vil gerne styre det hele selv og føler måske endda, at det er grænseoverskridende at overlade økonomien til andre.

Derfor er der også mange virksomheder, der giver sig i kast med bogføringen med et online regnskabsprogram. Det kan være en rigtig god løsning i nogle tilfælde, men det betyder desværre ikke, at du helt kan undgå fejl. De giver dog ofte et bedre visuelt overblik, end f.eks. et excelark.
Men der er faktisk også de smarte virksomhedsejere, som tilkøber sig et regnskabsprogram, for derefter at overlade til bogholderen. Det kan være givende og betyde, at bogholderen bliver givet de bedste forudsætninger for at holde styr på dit regnskab.

Hvis du vil lave en god investering, så få en bogholder.