Sådan håndteres et stoppet afløb

Sådan håndteres et stoppet afløb

13. oktober 2017 Slået fra Af Michael

Er du en af de uheldige, der har stået med et stoppet afløb? Dette er noget, som mange danskere kan nikke genkendende til. Det er dog irriterende at afløbene ikke bare kan fungere, som de skal. Et stoppet afløb medfører i de fleste tilfælde en rigtig kloaklugt, så man ikke er usikker på, at afløbssystemet er ude af funktion. Hvis man hele tiden husker på, at vedligeholde afløbet så sikrer man sig, at afløbet fungerer uden problemer. Tag kontakt til en ekspert indenfor feltet, hvis uheldet er ude.

 

Gode råd til et stoppet afløb:

Hvis dit afløb er stoppet til, så er der rent faktisk noget som du kan gøre, for at afhjælpe problemet. Det er vigtigt, at der ikke bliver hældt fedt, sovs, olie og andet i afløb, da det får hele rørsystemet til at stoppe til. Desuden afgiver fedt en lugt, som får kloaksystemet til at lugte, hvilket er med til at lokke rotter til. Hvis der er rotter til stede, så kan de være med til at ødelægge afløbet endnu mere, da de gnaver i alting. Det gælder om at få bugt med rotterne, før selve afløbet kan fikses.

Man skal også passe på med at hælde for meget papir i toilettet, da det også er med til at stoppe afløbet. Ligeledes skal man ikke skylle vatpinde, bind eller vatrondeller, da det ikke er egnet til afløb. Det er vigtigt, at man ikke skyller væsker med indholdsstoffer i toilettet, da kemikalier og andet kan være med til, at ødelægge afløbet og dermed forkorte afløbets levetid. Derudover skal man også overveje, hvor meget vand man gentlig bruger, da jo mere vand, desto mere skal der gennem afløbet. Hermed kommer afløbet også på mere overarbejde, så der er større risiko for, at afløbet bliver stoppet.

 

Uanset om du har prøvet at få stoppet afløbet eller ej, så er det en god ide, at holde afløbet rent så du netop undgår problemer. Hæld indimellem noget vand i afløbet, så der ikke dannes forstoppelse i afløbet. Samtidig kan du skylle afløbet med bl.a. klorin, da det er med til at fjerne lugt i afløbet. Derudover har klorin en bakteriedræbende effekt der gør, at afløbet forbliver bakteriefrit. Anskaf dig en svupper, da den er god at bruge, når afløbet er stoppet til. Kontakt den lokale VVS installatør, da de har det rette værktøj til at rette op på problemet. De har bl.a. en trykspuling, der sørger for, at der kommer hul gennem afløbet.