Sygetransport – den sikre vej fra A til B

Sygetransport – den sikre vej fra A til B

15. april 2021 Slået fra Af Michael

Sygetransport er velegnet til de kørsler, hvor der ikke er behov for akut behandling, men hvor muligheden for at ligge ned kan være nødvendig. Det gælder både kørsler fra patientens hjem til blandt andet sygehus, behandlinger hos for eksempel fysioterapeut og kiropraktor eller til speciallæge.

Under sygetransport er patienten stadig i trygge hænder hos kompetente reddere. Patienten er ligeledes sikret en komfortabel transport, hvor der er taget højde for, at patientens tilstand kan kræve, at det skal være muligt at ligge ned. Det betyder for en ikke-kritisk patient, at kørslen fra A til B stadig bliver så behagelig og sikker, som det er muligt.

Et trygt alternativ

Hvad gør du, hvis du eller en i din nærhed har været ude for et uheld og skal tilses på hospitalet, men ikke har akut behov for behandling? Så kan alternativet til en køretur med en ambulance være liggende sygetransport. Forskellen på de to er, at der i ambulancen er mulighed for behandling undervejs.

Der er i begge køretøjer uddannede reddere, der er opmærksomme på patientens tilstand og som passer på vedkommende. Det betyder for patienten, at man med liggende sygetransport stadig er omgivet af fagpersonale, der sikrer en tryg og behagelig kørsel.

Du kan læse mere om de muligheder som liggende sygetransport kan have for dig eller dine nærtstående på EUAS.dk, så du kan sikre dig rammerne for en tryg og sikker transport. Uanset om det gælder dig selv eller en du har kær.

Komfort og korrekte kompetencer

Ved at vælge sygetransport er du sikret, at der er fokus på komforten, og at der er folk til stede med de korrekte kompetencer, hvis en kritisk situation opstår. Det er uddannede reddere, som forstår at yde den omsorg, der kan være behov for i en situation opstået på baggrund af et længere sygdomsforløb eller et nyligt uheld.

Der er på samme måde som i en ambulance en båre, som gør korrekt komfort mulig, fordi patienten kan ligge ned. Det kan være en fordel, uanset om det drejer sig om problemer med ryggen, balancen eller noget tredje. Der kan være mange årsager til, at sygetransport skal være det køretøj, der er den sikre vej fra A til B. Men ligegyldigt hvad årsagen er, så er denne transportmulighed et sikkert valg, med den rette komfort og korrekte kompetencer til at varetage kørsel af ikke behandlingskrævende patienter.